Logowanie
 Recenzja gry Minecraft

Ogólnie o Minecraft:


Minecraft został stworzony przez nową firmę Mojang, której założycielem jest "Markus Alexej Persson". Gra inspirowana jest na innej pod tytułem Infiminimer. W owej grze dostajemy pakiet klocków i robimy z nimi co chcemy. Na samym początku jesteśmy wyrzucani na plażę, ponieważ w jakimś stopniu jest to także inspirowane Robinsonem Cruzo.
Wszyscy gracze od razu zabierają się do rąbania drewna. Po zebraniu około 20 sztuk otwierają ekwipunek i robią Crafting Table czyli stół do łączenia przedmiotów. Dzięki temu stołowi można tworzyć narzędzia, kompas, zegarek, mapy, drzwi itp...

Moja przygoda z grą Minecraft:


Późnym wieczorem strasznie mi się nudziło więc wszedłem na YouTube z myślą włączenia jakiegoś zabawnego filmu ale moim oczom ukazał się film Minecraft- Pierwsza noc, od razu włączyłem ten film i oglądnąłem do końca. Gra bardzo mi się spodobała, więc zdobyłem ją
i zacząłem grać. Zebrałem drewna i zrobiłem mały pokój na noc. Jako, że było trochę ziemi postanowiłem zebrać kamień i uzupełnić to. Uzbierało mi się dość dużo ziemi więc postanowiłem wybudować ziemną fortece.



Budowałem ją około 2 godzin. Niestety grałem nie na
swoim komputerze więc skopiowałem zapis gry na telefon i trzymam go do dzisiaj. Minecraft poleciłem kolegom w szkole. Teraz większość mojej klasy gra w nią. Poleciłbym ją każdemu, nawet graczom, którzy grają raz w tygodniu.

Zalety gry Minecraft:


- Największą zaletą tej gry jest otwarty świat w którym możemy budować co nam się zechcę.
- W grze znajdują się 4 rodzaje narzędzi, a dokładnie kilof, siekiera, łopata i kosa.


Wady Minecraft:


- Jest dość dużo bugów czyli błędów gry, lecz są one naprawiane wraz z wydawaniem kolejnych wersji.
- Grafika jest brzydka ale można się przyzwyczaić.

Jeśli macie problemy z grą lub poszukujecie nowinek w świecie Minecrafta sprawdźcie:
www.craftsite.pl
www.mycraft.pl
www.minecraft.net


Grafika- 3/5
Dźwięk- 4/5
Grywalność- 5/5
 Reklama

 Komentarze
#1 | Maciak Plock dnia 16/07/2011 22:22
Grafika 3/5, dzwięk 4/5 hahahaah XD krótka ta recenzja Frown
#2 | Goferx.! dnia 29/12/2011 19:18
Jak dla mnie ta grazasluguje na trzy dziesiatki < faja >
#3 | MKMethosPL dnia 12/05/2014 19:08
maciak plock dla mnie też małą ta recenzja dodam jeszcze to:

garłem dużo w minecraft miałem nawet swój serwer ale to moja historia. a minecraft ? :

Wyobraz sobie ze wkraczasz w progi wielkiego nieskonczonego swiata, gdzie mozesz robic co chcesz, budowac co chcesz, lecz jedna role musisz wypelnic, przetrwac za wszelka cene. Dodajmy do tego ze wszystko co sobie wyobrazisz jest w pixelach, i tym wlasnie jest Minecraft.

Budzisz się z rana, a przed tobą polana. Świat wokół piękny i szeroko rozciągnięty dodaje ci zachęty. Byś wyruszył w drogę i przeżył przygodę&#8230; Tak można nazwać pierwsze pięć minut, które rozpoczniemy z Minecraftem.

Minecraft to tak naprawdę otwarty świat z niecodzienną, jak na te czasy grafiką. Jest odskocznią od codziennego dążenia do ulepszania wizualnego wirtualnego świata, a przecież nie o to chodzi. Gra musi mieć swój czar, ma pociągać każdym swoim aspektem. Przyciągać graczy ze względu na swoją rewolucyjność. Ma uatrakcyjnić nasz czas tak, aby był jak najprzyjemniej spędzony. Przywołać emocje, aby choć ta jedna łezka nam się zakręciła w oku, abyśmy wiedzieli, iż jest to ta gra, którą będziemy wspominać przez wiele lat.

Minecraft jest nowością równocześnie nawiązującą do starych czasów, kiedy to pojawiły się pierwsze gry 3D na komputery stacjonarne, z pikselowatą grafiką wspominane przez niektórych z nas, aż do dzisiaj. Przychodzą nam też na myśl nasze stare komputery z jednym rdzeniem i pamięcią ram nie przekraczającą 128Mb lub też konsole, które wspominamy z łezką w oku. Możemy też spoglądnąć dalej w przeszłość i przypomnieć sobie godziny spędzone na parciu na przód(albo raczej w prawo) w Mario, by w końcu dojść do upragnionego końca etapu i dowiedzieć się, że księżniczka jest w innym zamku. Dla nas jest to miłe nawiązanie do przeszłości.

Minecraft próbuje też przemówić do nowych graczy, tych co nie pamiętają starych czasów. Próbuje pokazać im potęgę dawnych czasów. Zachęcić prostotą oprawy graficznej i pokazać wspaniałe możliwości, które oferuje ze sobą świat gry. Chce dać odpoczynek usilnemu parciu na przód w statystykach. Pozwala nam rozwinąć wodze fantazji i rozruszać łagodnie nasze komórki mózgowe. Pokazuje, że pasja z jaką możemy stworzyć coś wspaniałego może być dobrze wykorzystanym i owocnym trudem.

Minecraft to po prostu gra intuicji, wyobraźni, magii ludzkiego umysłu, który jeśli trochę się wysili pomoże nam stworzyć coś wspaniałego. Nie ważna zatem jest grafika, ważne jest to co stworzymy we własnej wyobraźni i jak postanowimy to przedstawić. Pisząc? Malując? Czy może tworząc przy czym Minecraft przychodzi nam właśnie z pomocą&#8230;
Wyobraźnia pozwoliła nam stworzyć piękny świat. Minecraft powstał zaś po to, by umożliwić nam upust dla naszych myśli i pomysłów, od nas zaś zależy, jak tą możliwość wykorzystamy.
#4 | MKMethosPL dnia 12/05/2014 19:37
mam lepszą recenzję:

Wyobraz sobie ze wkraczasz w progi wielkiego nieskonczonego swiata, gdzie mozesz robic co chcesz, budowac co chcesz, lecz jedna role musisz wypelnic, przetrwac za wszelka cene. Dodajmy do tego ze wszystko co sobie wyobrazisz jest w pixelach, i tym wlasnie jest Minecraft.

Budzisz się z rana, a przed tobą polana. Świat wokół piękny i szeroko rozciągnięty dodaje ci zachęty. Byś wyruszył w drogę i przeżył przygodę&#8230; Tak można nazwać pierwsze pięć minut, które rozpoczniemy z Minecraftem.

Minecraft to tak naprawdę otwarty świat z niecodzienną, jak na te czasy grafiką. Jest odskocznią od codziennego dążenia do ulepszania wizualnego wirtualnego świata, a przecież nie o to chodzi. Gra musi mieć swój czar, ma pociągać każdym swoim aspektem. Przyciągać graczy ze względu na swoją rewolucyjność. Ma uatrakcyjnić nasz czas tak, aby był jak najprzyjemniej spędzony. Przywołać emocje, aby choć ta jedna łezka nam się zakręciła w oku, abyśmy wiedzieli, iż jest to ta gra, którą będziemy wspominać przez wiele lat.

Minecraft jest nowością równocześnie nawiązującą do starych czasów, kiedy to pojawiły się pierwsze gry 3D na komputery stacjonarne, z pikselowatą grafiką wspominane przez niektórych z nas, aż do dzisiaj. Przychodzą nam też na myśl nasze stare komputery z jednym rdzeniem i pamięcią ram nie przekraczającą 128Mb lub też konsole, które wspominamy z łezką w oku. Możemy też spoglądnąć dalej w przeszłość i przypomnieć sobie godziny spędzone na parciu na przód(albo raczej w prawo) w Mario, by w końcu dojść do upragnionego końca etapu i dowiedzieć się, że księżniczka jest w innym zamku. Dla nas jest to miłe nawiązanie do przeszłości.

Minecraft próbuje też przemówić do nowych graczy, tych co nie pamiętają starych czasów. Próbuje pokazać im potęgę dawnych czasów. Zachęcić prostotą oprawy graficznej i pokazać wspaniałe możliwości, które oferuje ze sobą świat gry. Chce dać odpoczynek usilnemu parciu na przód w statystykach. Pozwala nam rozwinąć wodze fantazji i rozruszać łagodnie nasze komórki mózgowe. Pokazuje, że pasja z jaką możemy stworzyć coś wspaniałego może być dobrze wykorzystanym i owocnym trudem.

Minecraft to po prostu gra intuicji, wyobraźni, magii ludzkiego umysłu, który jeśli trochę się wysili pomoże nam stworzyć coś wspaniałego. Nie ważna zatem jest grafika, ważne jest to co stworzymy we własnej wyobraźni i jak postanowimy to przedstawić. Pisząc? Malując? Czy może tworząc przy czym Minecraft przychodzi nam właśnie z pomocą&#8230;
Wyobraźnia pozwoliła nam stworzyć piękny świat. Minecraft powstał zaś po to, by umożliwić nam upust dla naszych myśli i pomysłów, od nas zaś zależy, jak tą możliwość wykorzystamy.
#5 | MKMethosPL dnia 12/05/2014 19:38
czemu moje komentarze się nie wyświetlają ?
#6 | cosik_ktosik dnia 12/05/2014 20:09
Pojawiają się, komentarze są moderowane przeciwko spamerom.
#7 | LupeR dnia 13/05/2014 22:06
MKMethosPL: "mam lepszą recenzję"
Tia, żywcem skopiowaną z innej stronki Pfft
#8 | MKMethosPL dnia 14/05/2014 12:02
to usuń proszę 2 ostatnie posty bo teraz jest spam
 Dodaj komentarz
Dla wszystkich komentarzy wymagana jest ich akceptacja przez moderatora.

Nick:



AntyBOT (dla niezalogowanych): Napisz słowo hotfix wielkimi literami

/recenzja.php?recenzje_id=29

 Artykuły
Polecany artykuł


Jak walczyć z pobieraczkiem? Jak odstąpić od umowy? O tym w artykule.
 Ostatnie komentarze
gryPrzez: Alek [dnia: Nov 21, 2019]
Ziomki, cmd'ek nie przyjmuje po ...
gryPrzez: cosik_ktosik [dnia: Nov 13, 2019]
A jak ma reagować na plik, który...
gryPrzez: Marcin [dnia: Nov 13, 2019]
Jest już rozszerzenie które dzie...
gryPrzez: trasyz [dnia: Nov 07, 2019]
Po wybraniu mojego profilu i prz...
gryPrzez: roma [dnia: Oct 29, 2019]
też nienawidzę drukarek.Zawsze d...
gryPrzez: slawas [dnia: Oct 27, 2019]
Witam, mam problem, otóż dostałe...
gryPrzez: Majster [dnia: Oct 17, 2019]
Nie polecam:(
gryPrzez: intel [dnia: Oct 07, 2019]
Oni maja tak dziurawe cepy, ze n...
 Gry
Polecany artykuł


Quake

Klasyk FPS w wersji flash.
 Programy
Polecany artykuł


Tapin Radio Darmowa aplikacja służąca do słuchania i nagrywania radia internetowego
 Recenzje
Polecana recenzja


Sleeping Dogs
Policjant pod przykrywką rozpracowuje Triadę.
 Facebook